Wednesday, June 4, 2008

Showbizz alla Italiana

Simona Ventura je velika zvezda italijanske televizije.
Vodila je i vodi različite programe: Od onih posvećenih fudbalu (a očigledno i cipelama), reality programa, Sanrema 2004, i slične zabavne emisije.
Nedavno je objavila autobiografiju: "Crederci sempre arrendersi mai" ("Uvek verovati, nikad se ne predavati" - tako bi nekako glasio prevod), koja je ljubaznošću frienda stigla do mene. Žena ima tek 43 godine, ali je rešila da piše o svom dosadašnjem životu, poslovnom i privatnom, uz osvrte na neke ličnosti, upečatljive epizode iz karijere, top liste u raznim sferama, fotografije i slično.
E sad, kad vidim da neko na listi omiljenih političara na prvo mesto stavi Silvija Berluskonija, sve uz pridev 'geniale', upali mi se crvena lampica.
Uprko tome, mislim da je fenomenalna voditeljka zabavnih programa, a po mnogima je 'Rafaela Kara 21. veka'. I sama piše da joj je ona bila veliki uzor, ali i veliko razočarenje kad su se upoznale.
Sport, a posebno fudbal, su je uvek interesovali, a u isto vreme bili zgodna niša u kojoj nije bilo puno žena, te je logično da je tokom karijere vodila puno sportskih emisija. (Uz to je bila udata za fudbalera Stefana Betarinija).
Vest da Žoze Morinjo kao trener dolazi u Italiju me najviše interesuje kao ideja kako će se njegov pristup savršeno uklopiti u spektaklu sklon koncept italijanskih televizija. Tačno mogu da zamislim njegovo gostovanje kod Simone Venture.

1 comment:

popkitchen said...

Nemam ovde TV pa ne znam za dotichnu. Ali plavusha, televizija, fudbal - it all screams Silvio. Koliko sam ja shvatila, Italijani koji ga vole, gledaju njega kao lichnost, neko ko je self-made man, bogat i uspeshan, ne razmishljaju o tome da je on vech bio dva puta premijer, i da poslednji put, kad je bio u vladi 5 godina, nije bog zna sta uradio. Sem fejsliftinga i onih rasisticko-seksistichih gafova.

Metodologija fact-checking sajtova

Jedan tekst od pre pet godina, i dalje može biti koristan, mada su se stvari svakako izmenile u međuvremenu.  FACT-CHECKING SAJTOVI -...