Friday, April 2, 2010

Demoni i novinari

Hrvatska pesnikinja, spisateljica i novinarka Milana Vuković Runjić objavila je nedavno knjigu baziranu na ličnom iskustvu rada u Jutarnjem listu: Demoni i novinari - istinita priča o redakciji u recesiji. Iz naslova je prilično jasno o čemu bi se moglo raditi (a s obzirom na to da je autorka pre nekog vremena u tim novinama dobila otkaz može se zamisliti i ugao iz kojeg se o svemu piše). Prvo poglavlje može se pročitati on-line.
Evo kratke ilustracije:

“Pa kakva je to atmosfera u Jutarnjoj zvijezdi”, pitala je, praveći se naivnijom nego što je bila. Naravno da se vodio rat, kao uvijek, kao svuda, do istrebljenja, u kojem su slabiji smjerno polagali glave na panj. Čovjek je čovjeku bio ne samo vuk, već i ris, tigar, bilo što zubato i oštrih očnjaka.

Promocija knjige bila je ujedno i promocija ' kulturnog trač' časopisa koji je autorka pokrenula - Sajam taštine. Više o svemu ovde.

No comments:

Metodologija fact-checking sajtova

Jedan tekst od pre pet godina, i dalje može biti koristan, mada su se stvari svakako izmenile u međuvremenu.  FACT-CHECKING SAJTOVI -...