Tuesday, February 5, 2008

Srpsko-albanski reality show

TV reality show, da budem preciznija.
Od jeseni će se na TV B92 prikazivati veoma neobičan reality show koji će spojiti nekoliko naizgled nespojivih stvari: Ovaj veoma kritikovani žanr+mlade Srbe i Albance+nevladine organizacije+evropske institucije+ugledanje na Trampov "The Apprentice". I još nekoliko drugih stvari.
"CooperaTiVa TV serijal je potpuno nov i uzbudljiv rijaliti TV šou-program dizajniran od strane tri partnera: Akademije za razvoj obrazovanja (AED) , NVO Fraktal i Partes Produkcije. Serijal će prikazati međuetničke timove omladine Kosova i Srbije koji zajedno rade na suočavanju sa specifičnim izazovima dok se takmiče sa drugim timom. Biće ukupno dvanaest učesnika u serijalu (od 18 do 21 godine starosti). Učesnici će se suočiti sa izazovom zajedničkog rada dok budu izvršavali zadatke kao što su “Đuskaj sa svojim susedima”; “Mladi japiji u akciji”; “Pravi život na farmi”; i mnogi drugi… Za više detalja, pogledaj gore opise epizoda!"
Prijavljivanje je do 15. februara. Sajt projekta je ovde.
Meni cela stvar deluje veoma kreativno. Videćemo kako će sve ispasti.

No comments:

Metodologija fact-checking sajtova

Jedan tekst od pre pet godina, i dalje može biti koristan, mada su se stvari svakako izmenile u međuvremenu.  FACT-CHECKING SAJTOVI -...