Saturday, March 29, 2008

Bugarska blogerska borba


Zbog učestvovanja u blogerskim i uličnim protestima protiv prepuštanja najstarijeg nacionalnog parka u Bugarskoj investitorima, tridesetjednogodišnji bugarski bloger bio je priveden i morao da potpiše 'izjavu upozorenja' da će njegov blog vlasti ubuduće nadgledati.

Prilično neverovatna situacija uzimajući u obzir vrstu problema (ekološku) protiv koje se protestuje i način na koji se to čini (blog, miran ulični protest). Svi detalji o ovom događaju i nekim drugim zbivanjima na bugarskoj blogerskoj sceni su u tekstu u Transitions Online.

Situacija, kao što rekoh, prilično neverovatna, slično kao i najnoviji skandal vezan za direktora naše državne TV (koju neki nazivaju i javni servis, po mom mišljenju potpuno bezrazložno i neprimereno).
update
B92 je u međuvremenu postavio na You Tube odličnu emisiju Poligraf od petka u kojoj je gost bio bosanski novinar i književnik Emir Imamović Pirke. Puno (gorkog) humora i informacija vezanih za život i medije, što u Bosni, što u celom regionu.

2 comments:

Sebe Sebi Na Dar said...

gledala taj poligraf
odlichan je E.I. Pirke
hocu da kupim knjigu, pa cu ti dati da je chitash ))

Larisa Rankovic said...

Si:)

Metodologija fact-checking sajtova

Jedan tekst od pre pet godina, i dalje može biti koristan, mada su se stvari svakako izmenile u međuvremenu.  FACT-CHECKING SAJTOVI -...