Thursday, April 10, 2008

Talasi, talasići


Dosadu političko-javne-medijske sfere je prethodnih dana narušila pojava B92 Info kanala. Sveopšte oduševljenje naravno nije neophodno niti očekivno, ali je ovaj potez svakako predstavlja napredak u odnosu na to što imamo do sada, ako ništa drugo, bar kvantitativan.

Novinarima koji se bave (redovno ili usputno) TV kritikom prethodnih nedelja nije bilo dosadno: Tu je bio VIP Veliki brat, pa još na B92, ima li veće sreće za Politiku, Glas javnosti, tabloide, spremne na oštre kritike sa visine onih koji znaju da to nije prava kultura. Osvrnula se i Pop Kitchen i na ovu temu prošle nedelje. Sad kad se VB završio, moglo bi se možda malo udubiti i u sadržaje na televiziji za koju plaćamo (ili ne plaćamo) TV pretplatu. Samo je pitanje: Šta izabrati od toliko kulturnog, novog, svežeg, objektivnog, profesionalno i zanimljivo uradjenog programa?


Najzad, evo i jedne dobre vesti koja je verovatno prošla nezapaženije od prethodne dve:


"Slepa i slabovida lica na na novom internet sajtu RTV Studio B, mogu da se informišu o svim domaćim i svetskim događajima. Sajt ove gradske stanice je, za sada, jedini koji svakodnevne vesti i obaveštenja čini dostupnim licima s ovom vrstom hendikepa. Po novom Zakonu o informisanju, svi mediji će biti obavezni da svoje sajtove prilagode slepima." (Glas javnosti, 7. april).


Bilo bi lepo da Studio B takođe počne sa omogućavanjem naknadnog gledanja ili slušanja nekih od njihovih emisija, preko You Tube ili na neki drugi način.

A presto!

No comments: