Wednesday, February 4, 2009

Kupovina NINa


Evo, što se mene tiče, dobre vesti: Tenderska komisija za prodaju nedeljnika NIN rangirala je juče dospele ponude i utvrdila da je prvorangiranu ponudu uputila kompanija „Ringier Srbija“.
Ova švajcarska kompanija kod nas izdaje Blic, Alo, 24 sata, Blic Puls i Blic Ženu, i verujem da su potencijali za modernizaciju i poboljšanje kvaliteta NINa sa ovom kompanijom neuporedivo veći nego da ih je kupila kompanija "Novosti", koja je takođe učestvovala u nadmetanju.

/privatisation, media, Serbia/

5 comments:

Anonymous said...

Auu Larisa ovo moraš debelo da obrazložiš ;) da neće možda ovi "novinari" iz Blica da ojačaju NIN?!

Larisa Rankovic said...

Sto da ne? U Blicu ima poprilican broj ok novinara, jos vise dobrih urednika i, ukupno gledano, Blic su za nase uslove dosta dobre novine. Polutabloid, istina, ali sa relevantnim temama koje sami otvaraju i tekstovima koji imaju kredibilitet. To sto nemamo moderne intelektualne dnevne novine nije krivica Blica, oni su se profilisali drugacije.
Ali, ne verujem da ce doci do nekog drasticnog prelivanja iz jedne redakcije u drugu, sudeci po novijim izdanjima Ringiera u odnosu na poceni Blic.
No, nadam se da ce, to je moj licni stav i ukus, kroz neko vreme NIN imati drugaciju uredjivacku politiku, drugacije teme i, sve u svemu, da ce malo liciti na NIN kakav je danas.

Larisa Rankovic said...

Uz to, znam odlicne novinare u NINu kojima izuzetno retko objavljuju tekstove ili daju teme, nadam se da ce se i to promeniti

popkitchen said...

Meni je ovo dobro zvuci. Slazem se sa tobom oko klasifikacije Blica, nadam se da ce plan kompanije biti da im NIN bude ozbiljan nedeljnik, a ipak malo moderniji. Iskreno nisam kupila NIN jedno 4 godine, secam se onog uzasnog preloma.

Larisa Rankovic said...

Ja ne vidim NIN kao ozbiljan nedeljnik, vec kao konzervativan nedeljnik. Mislim, u sadasnjem profilu, ne govorim o nekim ranijim godinama ili decenijama

Metodologija fact-checking sajtova

Jedan tekst od pre pet godina, i dalje može biti koristan, mada su se stvari svakako izmenile u međuvremenu.  FACT-CHECKING SAJTOVI -...