Tuesday, February 10, 2009

What Would Google DO?

Uticajan medijski stručnjak Jeff Jarvis, koga možete pratiti na blogu Buzz Machine, objavio je nedavno knjigu "What Would Google Do?" u kojoj (smelo) tvrdi da bi mnoge oblasti industrije i biznisa postizale mnogo bolje rezultate kada bi preuzele način funkcionisanja i koncipiranja posla koji je razvio Google.

3 comments:

popkitchen said...

Juče sam razmišljala o celom tom "web as a platform" konceptu. Mislim da je Google našao model koji će prešišati Microsoft za sigurno, time što nude apsolutno sve (pretraživanje, storage, mail servere ....), ali dokle to ide. Genijalna ideja za biznis, ali ovo sa Google bolnicama, školama i bankama mi sve deluje malo .... zlokobno?

Media Mix said...

Verovatno je Jarvis malo prenaglasio neke aspekte, radi pojacavanja utiska. U medjuvremenu je BusinessWeek ima temu i naslovnu stranu posvecen temi: Moze li Google (model) spasiti automobilsku industriju, i bilo je kriticara koji kazu: Ok, mozda se gospodin Jarvis razume u razne stvari, ali auto industrija nije jedna od njih...Anyway, zanimljiv je koncept za razmisljanje

Dragana Djermanovic said...

Hm, mnogo je kompetencija barem u delu lociranja produktivnog biznis modela u opisanoj knjizi g Jarvisa.

Knjiga je manifesto nove poslovne filozofije primenjive u svim aspektima poslovanja, pa i života.

Kao i uvek i kao u svemu nije sve upotrebljivo, ali se iz svega može upotrebiti (po)nešto.

Pozd
D Dj