Thursday, December 27, 2007

You Tube kanali

Odnedavno se na naslovnoj strani B92 sajta nalazi ikonica You Tube koja vodi do njihovog kanala kreiranog na ovom najvećem servisu za online postovanje video zapisa.
BBC je u martu ove godine pisao o svom ugovoru sa You Tube za tri kanala: Jedan informativni i dva zabavna. Navodeći da je određeni broj kanala u SAD već napravio slične ugovore sa You Tube, BBC obaveštava da je svrha ove saradnje promotivna, a ne distribucija kompletnih priloga. Istom prilikom naglasili su da neće tužiti one koji su neovlašćeno već postavili BBC priloge, ali da će ih u nekim slučajevima zameniti onim boljeg kvaliteta.
Ne samo mediji, već i medijske organizacije imaju svoje You Tube kanale. Tako, recimo, European Journalism Centre iz Holandije ima skoro šesto video priloga, od kojih su neki vesti, a drugi prilozi o novinarima i medijima (npr. serija priloga o novinarima koji izveštavaju iz Brisela).
Među lokalnim medijima u Srbiji ima onih koji su shvatili promotivne potencijale You Tube - takvi su, na primer TV Devič [ispravka: Dević] iz Smederevske Palanke ili Regionalna televizija Valjevo.
Velike televizije, kao Pink ili RTS nisu se (još) okrenule You Tube.

2 comments:

ljube said...

it is Dević indeed

Larisa Rankovic said...

Hm, ja sam guglovala, i kad sam videla da B92 piše Devič, bila sam sigurna da je to-to. OK, hvala