Tuesday, December 2, 2008

Najmoćnije žene Srbije - Mediji

Blic je krenuo sa objavljivanjem ovogodišnjih lista najmoćnijih osoba u Srbiji.
Na listi najmoćnijih žena našao se i izvestan broj onih koje su na različite načine vezane za medije:

1. mesto - Sonja Liht: "Kao predsednicu UO „Politike“ označavali su je kao osobu koja je smenila Ljiljanu Smajlović s mesta glavnog urednika."
8. mesto - Jelena Drakulić -Petrović: "Od jula 2008. godine generalna direktorka najveće medijske kuće u našoj zemlji „Ringier Srbija“, koja izdaje tri dnevne novine u zemlji: „Blic“, dnevnik „24 sata“ i „Alo“, sa ukupnim dnevnim tiražom preko 400.000 primeraka. „Ringier Srbija“ izdaje i dva veoma tiražna nedeljnika - „Blic ženu“ i „Puls“. "
35. mesto - Ljiljana Smajlović: "Nakon smene sa mesta glavne i odgovorne urednice „Politike”, Vlada Srbije imenovala je za ambasadorku u Kanadi. "
38. mesto - Olja Bećković: "Njena TV emisija „Utisak nedelje” doživela je punoletstvo. Za autorku i voditeljku prestižnog „Utiska” ne postoje sagovornici koje nije u stanju da dovede pred kamere, niti barijere o neprijatnim temama i pitanjima."
42. mesto - Ljubica Marković. Direktorka agencije "Beta".
63. mesto - Dragana Nikolić Solomon: "Šefica odeljenja za medije OEBS-a. Aktivno radila na zaštiti slobode novinara i medija, posebno u Sandžaku i na jugu Srbije. Pre odlaska u OEBS, bila direktorka i urednica Balkanske istraživačke mreže (BIRN) za Srbiju. "
70. mesto - Sanda Savić: Urednica informativnog programa RTV B92.
75. mesto - Milica Mitrović: Supruga Željka Mitrovića, vlasnika „Pinka”.
76. mesto - Mira Adanja -Polak: Poznata i uticajna novinarka, autorka emisija „Mira Adanja Polak i vi” i „Ekskluzivno”.
80. mesto - Ružica Mevorah: Urednica „Blic žene”, najtiražnijeg nedeljnika u Srbiji.
88. mesto - Nadežda Gaće: Predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

No comments:

Metodologija fact-checking sajtova

Jedan tekst od pre pet godina, i dalje može biti koristan, mada su se stvari svakako izmenile u međuvremenu.  FACT-CHECKING SAJTOVI -...